| 18. 6. 2019. u 16:22 sati | pošalji link
Hosting usluga za srednje i osnovne škole

Hosting usluga za srednje i osnovne škole (HUSO) CARNET-ova je usluga u sklopu koje se svim školama, njihovim  zaposlenicima, nastavnicima i učenicima otvara besplatan elektronički identitet i e-adresa. HUSO sustav je dio AAI@EduHr sustava.

Elektronički identitet podrazumijeva korisničko ime i lozinku za pristup CARNetovim uslugama i servisima - pogledajte pregled CARNET-ovih usluga za škole, za nastavnike, te za učenike.

Sadržaj:

  1. Pristup usluzi

  2. Usluge za pojedinačne korisnike

  3. Usluge za ustanove

  4. Pomoć

  5. Elektroničke adrese u HUSO sustavu

 

Pristup Hosting usluzi

Svaka škola je spojena na CARNET mrežu, i u sklopu samog spajanja određen je administrator imenika koji je zadužen za kreiranje elektroničkih identiteta svih učenika, nastavnika i zaposlenika škole.

Ako niste dobili podatke o svom elektroničkom identitetu, obratite se svojem administratoru imenika u školi. Popis administratora imenika dostupan je na adresi http://skole.carnet.hr.

Svaka škola ima i administratora resursa, koji je zadužen za održavanje školskih web stranica u sustavu HUSO i koji se brine za opremu dobivenu od CARNET-a. Popis administratora resursa dostupan je na adresi http://skole.carnet.hr/ar.

 

Usluge za pojedinačne korisnike

Za čitanje vaših e-mailova koristite Webmail, jednostavno web sučelje pomoću kojeg možete:

Dostupne su i Upute za korištenje CARNET-ovog Webmaila.

Svi korisnici koji imaju elektroničke identitete u HUSO sustavu za izmjenu svoje lozinke mogu koristiti sučelje za izmjenu lozinke.

 

Usluge za ustanove

Kako bi se Administratorima škola (Administratoru resursa i Administratoru imenika) približilo korištenje HUSO aplikacije i olakšalo unošenje podataka, CARNET je pripremio priručnik pod nazivom “Administracijsko sučelje Cadmin".

Školama se na raspolaganje daje i CMS za škole, sustav za upravljanje web sadržajem koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje web stranica škola kroz web preglednik.

 

Pomoć

Upute i odgovore na najčešće postavljena pitanja potražite na slijedećim stranicama:

Za dodatne informacije o Hosting usluzi za srednje i osnovne škole možete kontaktirati CARNET-ov Helpdesk:

 

Elektroničke adrese u HUSO sustavu

Nastavno na dopis Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (Predmet: Upisno povjerenstvo uključeno u provedbu postupka elektroničkih prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2014./2015.), CARNET-ov Helpdesk je pripremio upute za korištenje e-adresa u HUSO sustavu. Upute su dostupne ovdje.