2014-06-11 13:43:09

Tko su pobjednici natječaja Mali ekolozi-velike nagrade?

Poznati su pobjednici nagradnog natječaja Mali ekolozi-velike nagrade. Prvi krug nagradnog natječaja završio je krajem prošle godine, kada su razredi iz svih osnovnih škola Republike Hrvatske mogli prijaviti eko-projekt. Natječaj je privukao veliku pozornost jer su pristigle čak 252 prijave, što znači da se u ovaj projekt uključilo više od 5 000 osnovnoškolaca.

Drugi krug je završio 5. svibnja kada su trebali stići svi izvještaji oko toga što su osnovnoškolci uspjeli napraviti, a kroz mjesec svibanj sve prijave su pregledane i ocijenjene. Organizatori naglašavaju kako su oduševljeni radom prijavljenih osnovnoškolaca i njihovih entuzijastičnih učitelja kojima ovakav dodatan angažman i ulaganje jako puno vlastitog slobodnog vremena, rada i truda uopće nije bilo teško te čestitaju svim prijaviteljima čestitaju na njihovim projektima i zahvaljuju na sudjelovanju.

Tročlano povjerenstvo u sastavu: Slobodan Školnik, predsjednik uprave trgovačkog lanca Emmezeta, dr.sc. Mirela Holy, istaknuti borac za zašititu okoliša i prirode i Kristina Duvnjak, koordinatorica programa radionica za djecu i mlade udruge Bioteka imalo je zadatak odabrati tri najbolja projekta, a to su:

OŠ Vladimira Nazora iz Neviđana (otok Pašman) s projektom drugog razreda “Na putu do dućana koš mi je dobra strana”:

Voditelj: Emanuel Perišić, učenik drugog razreda

Mentorica: Ivana Medić, učiteljica drugog razreda

OŠ Bukovac iz Zagreba s projektom 8.D razreda “Zaštita barske kornjače”:

Voditelj: Vinko Michael Dodig

Mentorica: Gordana Žepec, prof.

OŠ Vladimir Nazor iz Komletinaca s projektom 8. razreda “Stare voćke moga kraja”:

Voditeljica: Tea Gušić

Mentorica: Katica Novoselac, prof.

 

Više detalja potražite na portalu Bioteka.


www.skole.hr