2014-12-17 10:48:43

Međunarodni natječaj za mlade "The Leader of the Future"

Udruženje Interamnia Svjetski kup u suradnji sa Sveučilištem u Teramu (UniTE) i udruženjem LEM Italia (Jezici Europe i Sredozemnog mora) najavljuje drugo izdanje Međunarodnog natječaja za mlade pod nazivom "Vođa budućnosti" koji će se održati od 5. do 11. srpnja 2015. godine u Teramu u Italiji.

Interamnia Svjetski kup je sportsko-kulturno udruženje koje od 1973. godine organizira rukometno natjecanje za mlade sportaše u Teramu i susjednim pokrajinama u Italiji.

Ideja drugog izdanja natječaja temelji se na percepciji sporta kakav promiču Olimpijske vrijednosti: pravednost, zajedništvo te poštivanje svakoga i svih različitosti. Slijedom navedenoga, tema ovogodišnjeg natječaja je "Sport priznaje i nadilazi razlike".

Natječaj je namijenjen mladima u dobi od 8 do 18 godina, a svaki sudionik može predstaviti jedno ili više djela: književnih (eseji, pjesme, članci i kratke priče), umjetničkih (crteži, grafike i fotografije), multimedijskih (video snimke, digitalne prezentacije i digitalni radovi) i drugih, s navedenom temom.

U natječaju su tri kategorije za različite dobne skupine:

pojedinačni radovi timski radovi, i posebni radovi (bilo individualni ili timski) na temu "Francuski,  jezik Olimpijskih vrijednosti".

Svakog sudionika (ili grupu sudionika), koji je maloljetnik, trebao bi zastupati učitelj, roditelj ili instruktor, koji će se pobrinuti za popunjavanje i slanje radova, uz potrebne dozvole prema postojećem zakonu vezanom uz maloljetnike, kako je navedeno u obrascu za prijavu.

Zainteresirani se mole da svoje radove pošalju e-mailom (info@interamniaworldcup.com), faxom ili poštom, najkasnije do 15. siječnja 2014. godine. Detaljnije upute i uvjete natječaja moguće je pronaći na web stranici http://www.interamniaworldcup.com/en/the-leader-of-the-future/, a na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta preuzmite brošuru The Leader of the Future.

 


www.skole.hr