2014-12-17 11:27:38

Online jezična podrška u sklopu programa Erasmus+

Online jezična podrška nova je mogućnost koja se nudi u sklopu programa Erasmus+ kako bi njegovi sudionici procijenili i poboljšali svoje jezične vještine. Ova je mogućnost prvi puta predstavljena na Europskom danu jezika u Firenci, a riječ je o usluzi jezične podrške koja uključuje dugoročnu mobilnost dionika (minimalno dva mjeseca u inozemstvu) izvan domene Europske komisije.

U 2014. godini, usluga je namijenjena studentima i volonterima u sklopu Europske volonterske službe, a u 2015. godini ista će se proširiti na strukovno obrazovanje učenika. Podrška je dostupna za sljedećih šest jezika: 

Njemački Španjolski Engleski Francuski Talijanski Nizozemski  

Ovo su jezici na kojima se u inozemstvu usavršava više od 90% studenata, pripravnika, mladih volontera i ostalih dionika. U budućnosti, online jezična podrška će se proširiti i na sve službene jezike Europske unije. Sudionici na Erasmus+ mobilnosti moraju procijeniti svoje jezične kompetencije prije i nakon njihovog boravka u inozemstvu. Također, biti će im ponuđena mogućnost korištenja besplatnih online jezičnih tečajeva tijekom njihovog boravka u zemlji domaćinu kako bi unaprijedili svoje jezične vještine. Za detaljnije informacije, korisnike se upućuje na kontaktiranje nacionalnih agencija zaduženih za provođenje programa Erasmus+, a u Hrvatskoj je to Agencija za mobilnost i programe EU.

Više o programu Erasmus+: http://www.europski-fondovi.eu/program/erasmus.


www.skole.hr