2015-03-04 09:28:04

Foto natječaj "Knjiga svaki dan"

Gradska knjižnica i čitaonica Požega raspisala je foto natječaj „Knjiga svaki dan“. Cilj mu je popularizacija knjige i čitanja, razvijanje navike čitanja, razvijanje kreativnog izražavanja kroz medij fotografiju te razvijanje pozitivne svijesti o čitanju.

Fotografije koje će sudjelovati u natječaju trebaju prikazivati osobu koja čita (fotografski portret) i tako izraziti poruku o knjizi i čitanju kroz izraz lica osobe na fotografiji. Šira tema natječaja je čitanje kao potreba, čitanje kao hobi, čitanje kao oblik druženja s književnim likovima, čitanje kao širenje znanja i iskustava. Poruka fotografije može iskazivati i vrijednost knjige kao medija te vrijednost knjige i potrebu svakodnevnog čitanja općenito.

Potrebno je obratiti pažnju na izražajnost modela s naglaskom na unutrašnjem proživljavanju ličnosti. Treba izbjegavati poziranje i pokušati uhvatiti trenutak povezivanja osobe sa sadržajem koji čita, proživljava.

Prijave za natječaj otvorene su od 5. ožujka 2015. do 1. travnja 2015. Fotografije se primaju do 1. travnja 2015. do 14:00 sati.

Prosudbeno povjerenstvo će odabrati najuspješnije fotografije za izložbu i odrediti tri najuspješnija autora.

Izložba fotografija "Knjiga svaki dan 2015." bit će otvorena 23. travnja 2015. u 22:00 sata u okviru programa Noć knjige, a trajat će do 28. travnja 2015. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje, a nagrađenim autorima i nagrade.


Kako poslati fotografiju?

Fotografiju poslati elektroničkom poštom na e-adresu: foto-natjecaj@gkpz.hr * Fotografija mora biti u JPG ili TIFF formatu; ime datoteke mora biti prezime-ime.jpg ili prezime-ime.tiff (u slučaju da šaljete više fotografija poslije imena dodati redni broj fotografije, npr. prezime-ime-1.jpg, prezime-ime-2.jpg,...) Subject/naslov pošte: Prijava Knjiga svaki dan 2015 U tijelo poruke obavezno je upisati podatke: Ime i prezime autora fotografije Mjesto boravka Broj telefona Nazivi fotografija

* ukoliko je memorijski kapacitet fotografija prevelik za slanje elektroničkom poštom mogiće je koristiti servise za postavljanje velikih datoteka (jumbo.iskon.hr, mediafire.com, ...)
 


www.skole.hr