2015-06-10 07:48:09

Re:public, izložba o istraživanju grada Zagreba

Otvorenje izložbe Re:public održat će se u četvrtak, 11. lipnja 2015. godine, u Francuskom paviljonu (Studentski centar u Zagrebu), s početkom u 18 sati. Izložba je usmjerena na izlaganje studentskih radova, rezultata  prošlogodišnje studentske radionice Zagreb Rooms.

Kroz crtež, koji je nastajao za vrijeme trajanja radionice promišljalo se grad i njegove zanemarene dijelove. Između definiranih i dobro poznatih mjesta grada, nalazi se prostor koji je često samo podsvjesno percipiran. Pored onoga što uobičajeno shvaćamo mjestom, on postoji paralelno i usput. Takva mjesta paralelnih prostornih arhetipova, otvoreno su polje suvremenoga grada.

Sedam odabranih lokacija postavljeno je u širi kulturni kontekst; svakoj lokaciji interpretiranoj crtežom nadovezuje se autorski tekst te likovna referenca. Uz ta tri elementa otvara se zajedničko promišljanja grada.

Projekt Re:public, čiji je radionica bila sastavni dio, u  širem kulturnom kontekstu propituje kroz sedam tematskih sekvenci gradske situacije. Iniciran od strane arhitekata koji žive i rade u Zürichu, projekt je nastao kroz zajednički rad arhitekata, umjetnika i pisaca, te u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu.

Voditelji radionice i autori izložbe: Marija Blagojević, Josip Jerković, Marta Lozo, Tamara Marić, Guillaume Othenin-Girard, Luka Piškorec, Philip Shelley, Nemanja Zimonji.

Izložba je otvorena radnim danom od 14 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je besplatan!


www.skole.hr