2009-06-18 00:00:00

Pustolovni laboratorij Profesora Baltazara – natječaj

Festival igranog filma u Puli poziva sve zainteresirane roditelje da otkriju svojoj djeci tajne izrade animiranog filma. Od 13. do 25. srpnja u Puli održat će se radionica animiranog filma namijenjena klincezama i klincima od 7 do 12 godina. Prijave se primaju do 6. srpnja.

Radionica je nazvana Pustolovni laboratorij Profesora Baltazara i sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio Laboratorija sadržavat će upoznavanje s osnovama filma i filmske umjetnosti, a praktični obuhvatiti sve faze kreiranja filma: od razvoja ideje i scenarija preko izrade scenografije i prikupljanja rekvizita do samog snimanja i montaže.

Polaznici će, uz pomoć voditelja, osmisliti priču, kreirati sadržaj, bojati i lijepiti elemente scenografije, upravljati figurama junaka filma te snimiti odabrane kadrove digitalnim foto aparatom. Tehnikom stop animacije tako će nastati kratki animirani film!

Voditelji Pustolovnog laboratorija Profesora Baltazara su Zvonimir Rumboldt i Tomislav Fiket a rok za prijavu je otvoren.

Prijavnicu i uplatu za kotizaciju potrebno je dostaviti u Festivalsku upravu, INK, 2. kat, Matka Laginje 5, Pula. Za dodatne informacije:produkcija@pulafilmfestival.hr ili (052) 222 703.

Više o radionici moguće je saznati na http://www.pulafilmfestival.hr.

 

vijest je prenesena s culturenet.hr


www.skole.hr