2009-10-14 00:00:00

Small ambassadors – putting my stamp on Europe – susret u Zadru

U Zadru se u petak, 16. listopada, predstavlja projekt 'Small ambassadors – putting my stamp on Europe. Organiziraju se Informativni dani, koji su jedan u nizu od 4 susreta u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Pula, Zadar, Vukovar) u listopadu 2009.

Agencija za mobilnost ovim susretima potiče programe cjeloživotnog  obrazovanja svih odgojno-obrazovnih institucija u Hrvatskoj: od dječjih vrtića do visokoobrazovnih institucija i učenja odraslih (potprogrami: Comenius, Leonardo da Vinci, Grundvig, Erasmus, Mladi na djelu…).

Voditeljica projekta je Ksenija Vidmar-Ninčević, profesorica-mentor za engleski jezik na Osnovnoj školi Bartula Kašića, koja je od rujna započela Projekt Comeniusa 'Small ambassadors – putting my stamp on Europe'. Partneri Osnovne škole Bartula Kašića Zadar iz Hrvatske su Europske škole iz Francuske, Poljske, Rumunjske,. Španjolske, Islanda, Turske te Sjeverne Irske.

Projekt traje dvije godine, od 2009-2011, te prati mobilnosti i susrete sa djecom Europe kroz to razdoblje. Ovaj Comenius projekt predstavlja 'Europu u razredu' i korištenje najsuvremenijih računalnih tehnologija na engleskom jeziku.


www.skole.hr