2013-07-05 12:56:58

Edukacija ICT Edu edukatora

U utorak, 9. srpnja 2013. godine CARNet organizira stručni skup edukacije edukatora projekta ICT Edu. Na skupu će biti educirano 50 edukatora iz cijele Hrvatske.

Ovime završava aktivnost Modula 3 (prvi dio) u koji je uključeno oko 500 škola i u njima odrađeno više od 680 radionica na kojima je educirano 12 700 polaznika. Dosadašnja izrazito pozitivna mišljenja ravnatelja škola, koje sudjeluju u modulu 3 kao i mišljenje polaznika radionica možete pročitati na poveznicama http://www.carnet.hr/ictedu/ravnatelji_o_projektu i http://www.carnet.hr/ictedu/misljenje_korisnika

Na početku edukacije svima okupljenima obratit će se ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić, ravnatelj AZOO-a Vinko Filipović te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNeta za podršku obrazovanju i mentorica projekta ICT Edu. Predavači na skupu biti će Vesna Tomić i Vesna Lončar Cindrić, članice tima za izradu radnih materijala i edukativnih sadržaja Modula 3 (drugi dio).

Voditeljica projekta ICT Edu, Renata Ivanković organizira i vodi skup te će tom prilikom predstaviti rezultate koji su sakupljeni kroz dosadašnje edukacije prijašnjih Modula i uputiti edukatore u sve detalje provedbe sljedećeg modula.

Ovaj stručni skup ujedno je i početak drugog dijela Modula 3 koji će se od jeseni provoditi u svim prijavljenim školama i učeničkim domovima i koji će doprinijeti daljnjem osvještavanju i usavršavanju nastavnika, stručnih suradnika i školskih ravnatelja vezano uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi.

Tema Modula 3 (drugi dio) je Razvoj digitalne kompetencije i multimedija u nastavi, a nastavnici će na radionicama imati priliku izrađivati multimedijalne interaktivne digitalne plakate, digitalne stripove i online kvizove. Iako se prijava za Modul 3 (prvi i drugi dio) odvijala u rujnu 2012. godine, sve neprijavljene škole će dobiti mogućnost naknadne prijave u rujnu ove godine.


www.skole.hr