2014-03-14 11:33:49

Natječaj za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisuje natječaj za kratku priču. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče je slobodna. Rok za prijavu je 30. lipnja 2014. godine.

Kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše 9000 znakova (s prazninama), odnosno 5 kartica teksta. Neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi. Nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova (kartica) te ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče ocijenit će stručni žiri te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Nagrade su novčane:

1. nagrada 1500 kuna; 2. nagrada 1000 kuna; 3. nagrada 500 kuna.

Osim toga, žiri će izabrati deset najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Samobor i u tiskanom izdanju u Zborniku.

Natječaj je anoniman, stoga kratke priče treba slati u 5 primjeraka i na cd-u, označene šifrom, na adresu:

Gradska knjižnica Samobor
Krležina 9
10 430 Samobor
s naznakom: 'Natječaj za kratku priču'

a ostale podatke: puno ime i prezime autora/autorice adresa, telefon rješenje šifre, treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti s naznakom 'Osobni podaci'.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano povodom mjeseca hrvatske knjige 2014. i proslave dana grada Samobora.
 


www.skole.hr