2014-05-05 14:59:33

Novi CARNetov webinar - Programi i web 2.0 alati u nastavi

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet organizira u četvrtak, 8. svibnja 2014. godine u 17 sati webinar na temu “Programi i web 2.0 alati u nastavi” autorice Vesne Tomić, nastavnice u Gimnaziji A.G. Matoša u Đakovu.

Webinar je namijenjen svim nastavnicima osnovnih i srednjih škola i visokoškolskih ustanova koji svoju nastavu žele obogatiti digitalnim naastavnim materijalima.

Webinar će kratko predstaviti pregled besplatnih programa i web 2.0 alata koji se mogu iskoristiti u nastavi. Osim predstavljanja alata, za svaki od njih bit će prikazan primjer korištenja u učionici. U pregledu programa i web 2.0 alata prikazat će se mogućnosti programa za izradu edukativnih nastavnih materijala iz područja matematike, fizike, kemije ili programiranja - Yenka, te alata za izradu prezentacija, mentalnih mapa i dijagrama, plakata ili animacija, te online interaktivnih bijelih ploča. Tako će se u pregledu besplatnih alata sudionici upoznati s tražilicom Wolfram Alpha, alatima Mindomo, LinoIt, Padlet, Buncee, Wideo i sl.

Webinar će se održati u sklopu ISE projekta koji se financira sredstvima Europske Unije CIP ICT PSP.

Za sudjelovanje u webinaru potrebna su osnovna znanja upotrebe računala i Interneta te obrade teksta. Tehnički preduvjet za praćenje webinara je računalo sa zvučnicima spojeno na Internet prosječne brzine. Mikrofon i slušalice čine sudjelovanje udobnijim, ali nisu neophodni.

Webinar možete pratiti na adresi http://connect.carnet.hr/webinar/ prijavom s gost korisničkim računom, a više o webinarima saznajte na adresi http://www.carnet.hr/webinari.


www.skole.hr