2014-09-04 16:10:48

Uskoro započinje 2. grupa CARNet Moodle MOOC-a

Svi zainteresirani su pozvani na prijavu i sudjelovanje u CARNetovom masovnom online tečaju - CARNet Moodle MOOC-u. Nakon uspješno održanog prvog tečaja u kojemu je sudjelovalo čak 440 polaznika, potaknut zadovoljstvom polaznika i velikim interesom za novu grupu, CARNet je otvorio prijave za drugu grupu polaznika. Sadržaj tečaja bit će vrlo sličan originalnom, a najviše promjena bit će vezano uz detaljnije i dostupnije upute za polaznike.

Tečaj započinje 01. listopada 2014. i traje šest tjedana. Polaznici se mogu upisati na tečaj i nakon njegovog službenog početka a najkasnije do 15. listopada 2014. godine. Prijave su dostupne na adresi http://www.carnet.hr/loomen/moodle_mooc/prijava.

Moodle MOOC je otvoren svim zainteresiranima, neovisno o posjedovanju AAI@Edu.hr elektroničkog identiteta i moguće ga je pohađati bez naknade. Poziv možete proslijediti i kolegama izvan hrvatske obrazovne zajednice. Broj prijava nije ograničen.

Tečaj je namijenjen svima koji žele naučiti kako samostalno osmisliti i izraditi online tečaj u Moodle-u. Ako već izrađujete tečajeve u Moodle-u, a želite podijeliti iskustvo korištenja online tečajeva u nastavi i saznati kako ih koriste drugi, ovaj tečaj je također pravi izbor za vas. Također, tečaj donosi iskustvo e-učenja u specifičnom okruženju - masovnom otvorenom online tečaju pa je to sjajna prilika da se iskušate u ovakvom načinu učenja.

Sadržaj je obogaćen video materijalima koji će doprinijeti bržem usvajanju i prenošenju znanja o alatu Moodle. U tečaju je primijenjen i novi način evaluacije znanja u kojem polaznici ovisno o postavljenim kriterijima i ostvarenom uspjehu dobivaju značke i prate vlastiti napredak.

Ovisno o predznanju i željama, tečaj je moguće pohađati na dva načina: intenzivnije pri čemu je potrebno realizirati većinu predviđenih aktivnosti i opuštenije, pri čemu je dovoljno dovršiti samo nekoliko aktivnosti za dobivanje CARNetove MOOC značke.

Više informacija o tečaju moguće je pronaći na adresi: http://www.carnet.hr/loomen/moodle_mooc.

Kako je proteklo prvo održavanje tečaja moguće je saznati ovdje.


www.skole.hr