2014-10-16 10:27:26

Bioteka u pokretu

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti organizira upise u mjesečni program znanstvenih radionica za osnovnoškolce “Bioteka u pokretu”. Program je započeo 6. listopada, a djeca se mogu uključiti u bilo kojem trenutku. Radionice se održavaju u prostoru udruge u Zagrebu, no škole, knjižnice, muzeji i druge ustanove iz ostalih hrvatskih gradova koje su zainteresirane za održavanje ovih radionica mogu se slobodno javiti udruzi.

Radionice su podijeljene u četiri skupine: svijet molekula, čovjek, životinje i biljke. Namijenjene su svim osnovnoškolcima, a obuhvaćaju pripremu i provođenje radionica koje će djeci približiti brojne biološke teme na vrlo zanimljiv, pristupačan, edukativan i eksperimentalan način.

Najzastupljenija metoda rada obuhvaća znanstvene eksperimente, tj. pokuse koje djeca rade samostalno, od početne pretpostavke, preko izvođenja pokusa do donošenja zaključka. Za to su vrijeme voditeljice u sporednoj ulozi promatranja, pripomaganja i usmjeravanja rada. Na radionicama se provode i metode učenja iz primarnih izvora znanja (učenje na modelima) te se potiče na istraživanje, kritičko i logičko razmišljanje.

Roditelji koji žele upisati svoje osnovnoškolce na ovaj znanstveni program radionica mogu izabrati dan u tjednu koji im najviše odgovara te se javiti udruzi na 095/2911-984.  Dostupni termini su u 10 i 18h od ponedjeljka do petka.

Mjesečna članarina iznosi 180kn, a obuhvaća 4 radionice u jednom mjesecu.  

Kako radionice izgledaju moguće je vidjeti u galeriji,  program radionica dostupan je ovdje, a detaljnije o radionicama i zašto postoje moguće je saznati ovdje.

Za prijave na radionice i  sve dodatne informacije:
Kristina Duvnjak, prof. biologije,
koordinatorica programa radionica za djecu i mlade
Telefon: 095/2911-984
E-mail: kristina.duvnjak@bioteka.hr
 
 
 


www.skole.hr