2014-10-28 11:23:48

Završeni su 17. Susreti profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej-a

Brojna čakovečka publika uživala je u predstavama kazališta za djecu i mlade iz čitave Hrvatske od 18. do 24.listopada 2014.

Stručni žiri u sastavu Marina Petković Liker, redateljica, Olja Lozica, redateljica i dramaturginja i Igor Tretinjak, teatrolog, dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija:

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi “Deveta ovčica” DJK B.Mihaljevića u Osijeku. Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Ljudmili Fedorovoj za predstavu “Deveta ovčica” DJK B.Mihaljevića u Osijeku. Nagrada za likovno oblikovanje (kostimi i scenografija) dodijeljena je Gulnaz Fatykhova za predstavu “Genijalni genije” KL Zadar. Nagrada za najbolju scensku glazbu dodijeljena je Tomislavu Pehar u predstavi “Deveta ovčica” DJK B.Mihaljevića u Osijeku.

Najbolja glumačka ostvarenja:

Za kolektivno glumačko ostvarenje: Ivana Boban, Zoran Pribičević, Jure Radnić i Marija Šegvić za glumu u predstavi “Ja i moji osjećaji” Gradskog kazališta „Žar ptica“iz Zagreba Za kolektivno glumačko ostvarenje: Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić i Inga Šarić za lutkarsko ostvarenje u predstavi “Deveta ovčica” DJK B. Mihaljevića iz Osijeka. Za najbolje muško glumačko ostvarenje: Nikša Arčanin za ulogu Profesora u predstavi “Glazbatorij” GKL Split. Za najbolje žensko glumačko ostvarenje: Paola Slavica za ulogu Francesca u predstavi “Genijalni genije” KL Zadar.

www.skole.hr