2014-12-16 13:54:52

Sastanak Glavne skupštine The GÉANT Association u Zagrebu

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s partnerima organizirala je u Zagrebu u hotelu Westin 10. i 11. prosinca 2014. godine sastanak Glavne skupštine The GÉANT Association organizacije. Sastanku je bila prisutna većina dioničara organizacije predstavljajući 1105 glasova od mogućih 1155, a tijekom sastanka izabrana je nova uprava organizacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici skoro svih nacionalnih akademskih i znanstveno-istraživačkih mreža iz Europe koje sudjeluju u GÉANT projektu, a između sebe su za Predsjednika na dvije godine izabrali g. Piere Bruyère-a iz belgijske mreže Belnet. U upravu su, na rok od dvije godine, izabrani još i gospođa Sabine Jaume-Rajaonia iz francuskog RENATER-a i gospodin Ivan Marić kao predstavnik CARNeta.

Na mandat u trajanju od godine dana izabrani su g. Erwin Bleumink (SURFnet), Marko Bonač (ARNES) i Alberto Pérez (RED.es/RedIRIS), dok je predstavniku njemačkog DFN-a, g. Christianu Grimmu povjeren mandat u trajanju od tri godine.

Uz sastanak Glavne skupštine, u Zagrebu su se još održavali i sastanci GN3plus Assembly i NREN PC-a.

Brzi pristup Internetu tijekom samog događanja sponzorirala je tvrtka VIPnet d.o.o.

Više informacija potražite na adresi http://www.terena.org/news/fullstory.php?news_id=3770&pearmail=1.


www.skole.hr