2015-02-06 09:25:46

Održan ISE webinar prof. dr. sc. Ivice Puljka: Od čega se sastoji svemir?

Dana 30. siječnja 2015. godine na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB), prof. dr. sc. Ivica Puljak održao je Inspiring Science Education webinar na temu „Od čega se sastoji svemir?“.

Bio je to jedan od najposjećenijih CARNetovih webinara s više od 150 prijavljenih sudionika. Osim učitelja i nastavnika, ovom su se webinaru priključili i studenti Studija geografije te Odsjeka za Učiteljski studij (Filozofski fakultet Split), 20 gimnazijalaca iz Supetra na Braču, učenici Osnovne škole Gustava Krkleca te mnogi drugi.

Sudionici webinara bili su izuzetno zadovoljni, što pokazuju i njihovi komentari na chatu Adobe Connect kolaboracijskog alata. Osim što su webinar doživjeli kao inspirativan, zanimljiv i zabavan, nekima je bilo žao što nisu studirali fiziku.

Veselu atmosferu koja je vladala u učionicama čak pet razreda Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice, možete vidjeti na fotografiji.

Također vrijedi istaknuti aktivnost Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Splitsko dalmatinske županije, kojemu je webinar bio dio službenog programa, a gdje su u uvodnom dijelu prisutni upoznati s projektom Inspiring Science Education.

U pedesetak minuta webinara prof. dr. sc. Puljak je sudionike proveo kroz priču o razvoju svemira s namjerom da prikaže od čega se sastoji, kad je prestalo njegovo širenje, kad je postao proziran i ispunjen svjetlom te je naveo mnoge druge zanimljivosti.

Snimku webinara donosimo u nastavku kako biste ju mogli pokazati i svojim učenicima na nekom od planiranih nastavnih satova.

 

 

Sve buduće edukacije bit će objavljene na adresi http://www.carnet.hr/ise/edukacija te na Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/ISE.Croatia.

Inspiring Science Education (ISE) ima za cilj popularizaciju znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih e-learning resursa, a financira se iz programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP).

 


www.skole.hr