2015-04-30 12:03:15

Najava Festivala tehničke kulture u Boćarskom domu

Festival tehničke kulture je trodnevna manifestacija na kojoj se predstavljaju aktivnosti i postignuća Hrvatske zajednice tehničke kulture i nacionalnih saveza tehničke kulture kroz različite besplatne radionice, prezentacije, projekcije, izložbe i natjecanja, a u okviru Festivala bit će održana i 27. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

U 2015. godini Festival će se održati od 15. do 17. svibnja u Boćarskom domu u Zagrebu. Otvorenje Festivala bit će u petak, 15. svibnja u 12 sati, a zatvaranje u nedjelju, 17. svibnja 2015. u 13 sati.

Program ovogodišnjeg Festivala, trećeg po redu, bit će uskoro dostupan na internetskim stranicama Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Prošle godine, od od 23. do 25. svibnja 2014., Festival je pokazao raznolikost tehničke kulture: modelarstvo, elektroniku, automatiku, raketno modelarstvo, informatiku, robotiku, CB i radiokomunikaciju i orijentaciju, automodelarstvo, brodomaketarstvo, fotografiju, filmsko stvaralaštvo, učeničko zadrugarstvo, inovatorstvo, ronjenje s naglaskom na podvodnu fotografiju, kajakaštvo s naglaskom na gradnju čamaca, jedriličarstvo – radio upravljane jedrilice, astronomiju - upotreba teleskopa, te je privukao preko 1000 posjetitelja svih dobnih skupina, poglavito učenike, koji su aktivno uključili u radionice i natjecanja. Na Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske sudjelovalo je 185 učenika – zadrugara i 125 voditelja učeničkih zadruga, a organizatori procjenjuju da je Festival posjetilo još oko 300 građana.


www.skole.hr