2015-05-19 14:09:50

Otvorene prijave na AMORES - natjecanje e-artefakata

Pozivamo sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola da uz mentorstvo učitelja ili nastavnika prijave svoje e-artefakte u obliku video zapisa ili digitalnog stripa na međunarodno natjecanje u sklopu projekta AMORES. Prijavljeni e-artefakt treba prikazivati nacionalno književno djelo za djecu.

Autor najboljeg e-artefakta, kao i njegov mentor, bit će nagrađen putovanjem u Dubrovnik na završno događanje koje će se održati 20. studenog 2015. godine u hotelu Valamar Lacroma na CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2015.

Projekt AMORES ostvaren uz financijsku pomoć Europske komisije, želi otkriti ljubav učenika prema književnosti kroz digitalnu suradnju i kreativnost. Koordinator projekta CARNet organizira AMORES - natjecanje e-artefakata s ciljem poticanja učenika na čitanje nacionalnih književnih djela za djecu i korištenje modernih tehnologija pri razumijevanju i interpretaciji pročitanog. Što je e-artefakt? E-artefakt je djelo koje može biti izrađeno u bilo kojem digitalnom obliku, a u ovom ćemo se natjecanju fokusirati isključivo na video i digitalni strip.

Autor e-artefakta može biti učenik odnosno grupa učenika uz mentorstvo učitelja/nastavnika iz cijele Europe. Prije prijave, preporučujemo da se upoznate s propozicijama natjecanja, a zatim prijavite svoj e-artefakt putem prijavnog web obrasca od 19. svibnja do 15. lipnja 2015. godine do 23:59 sati. Prijavljene e-artefakte će prema unaprijed definiranim kriterijima ocjenjivanja procjenjivati Ocjenjivački sud sastavljen od eksperata iz raznih država Europe.

Pobjednik natjecanja u pratnji svog nastavnika mentora na završnom će događanju imati prilike predstaviti svoj e-artefakt te razmijeniti iskustva s učenicima iz drugih europskih zemalja koji sudjeluju u projektu AMORES. Dodatnom nagradom bit će nagrađena najbolja tri e-artefakta također prema odluci Ocjenjivačkog suda.

Kako bi učitelji i nastavnici mogli dati što bolju potporu svojim učenicima koji žele sudjelovati u ovom natjecanju, CARNet organizira dvije radionice na temu izrade e-artefakata. Obje radionice će se održati 2. lipnja 2015 godine od 18 do 20 sati u CARNetovim prostorijama u Zagrebu, Josipa Marohnića 5. Radionicu na temu izrade video zapisa vodit će Suzana Delić, diplomirana učiteljica savjetnica s pojačanim predmetom informatike iz Osnovne školi Horvati,  a radionicu o izradi digitalnih stripova vodit će Ivan Kardum, nastavnik hrvatskog jezika i književnosti iz Osnovne škole Horvati. Više informacija i prijava na radionice potražite ovdje.

Kao još jedan koristan izvor u pripremi za natjecanje preporučujemo i otvoreni tečaj na engleskom jeziku o izradi e-artefakata i AMORES metodologiji poučavanja književnosti nastao tijekom projekta, i dostupan svima zainteresiranima.


www.skole.hr