2015-06-16 13:55:21

Stipendije Goethe-Instituta za nastavnike njemačkog jezika

Goethe-Institut Kroatien dodjeljuje za jesen 2015. godine ukupno 10 stipendija za stručno usavršavanje nastavnika njemačkog jezika, za novi program pod nazivom DLL. Razvijen je na temelju aktualnih znanstvenih spoznaja na području njemačkog kao stranog jezika i integrira inovativni pristup didaktike stručnog usavršavanja – akcijsko istraživanje. 

Program DLL orijentira se na zahtjeve kvalifikacije nastavnika i odgovara međunarodnim standardima kvalitete vezano uz stručno usavršavanje nastavnika. 
 
Tromjesečni tečajevi za  stručno usavršavanje DLL u obliku online tečaja sadrže 144 nastavnih jedinica i završavaju certifikatom Goethe-Instituta (potvrda o sudjelovanju). Kooperativno se surađuje s drugim sudionicima na platformi za učenje Goethe-Instituta, a polaznici sami biraju temu za svoje stručno usavršavanje.
 
Program DLL nudi šest temeljnih (BASIS) tema za stručno usavršavanje.
 

Raspisani sadržaji usavršavanja (za jesen 2015):

Može se prijaviti na jedan od dva navedena modula:

Modul 4: Zadaci, vježbe, interakcija ili Modul 6: Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave 

Oba modula počinju 5. rujna 2015. godine uvodnim seminarom u Goethe-Institut Kroatien. Online dio i rad na platformi za učenje je u trajanju od 7. rujna do 4. prosinca 2015. godine. Usavršavanje završava drugim seminarom 5. prosinca 2015. godine na Goethe-Institutu Kroatien.

Preduvjet je potpuno sudjelovanje na sva tri segmenta usavršavanja.

Stipendija 

Stipendija obuhvaća cjelokupan iznos upisnine u iznosu od 500,00 kuna i dodatne troškove popratne literature u iznosu od 150,00 kuna.
 
Određenim kandidatima koji dolaze iz udaljenijih županija (više od 300km) može se isplatiti i dodatak za putne troškove u visini od maksimalno 300,00 kuna.
 
Važno: Ostale troškove koji se mogu javiti za vrijeme trajanja stipendije (primjerice smještaj i hrana) preuzima kandidat sam. Institut moli nastavnike da se prijave za stipendiju samo ako sami mogu snositi dodatne troškove.
 

Uvjeti sudjelovanja i preduvjeti za dobivanje stipendije:

Svoje prijave u digitalnom obliku na njemačkom jeziku zainteresirani trebaju poslati najkasnije do 16. kolovoza 2015. godine na e-mail adresu kristine.petrusic@zagreb.goethe.org.
  

Potrebno je dostaviti sljedeće dokumente na njemačkom jeziku kako bi se moglo prijaviti za stipendiju programa DLL:

Tabelarni životopis (s popisom dodatnih edukacija/usavršavanja na kojima je osoba sudjelovala) Kratak opis onoga čime se sada osoba bavi (studij/posao) Obrazloženje odnosno motivacijsko pismo za prijavu na stipendiju Poželjno je i pismo preporuke (ravnatelja škole, profesora na fakultetu, docenta, savjetnika za njemački jezik AZOO na hrvatskom ili njemačkom jeziku) Dokaz o sudjelovanju na drugim DLL programima

Objava rezultata:

Odabir kandidata  i objava rezultata uslijedit će do 21. kolovoza 2015. godine.
 
Uz gore navedene kriterije, za kandidate koji su već sudjelovali na nekom od DLL programa, ubrajaju se već dostavljene preporuke trenerica.
 
Dobitnici stipendija bit će obavješteni osobno.


www.skole.hr