2015-12-11 13:57:32

Eurodesk vodi u Europu - putuj, uči i vrati se kući!

Od 9. do 20. prosinca traje Eurodesk kviz o programu Erasmus+ i mogućnostima za mlade. Eurodesk mreža svima zainteresiranima pruža informacije o europskim mogućnostima, programima mobilnosti, natječajima, mogućnostima za aktivno uključivanje u društvo te drugim korisnim i zanimljivim temama za mlade.

Zainteresirani su pozvani da riješe kviz o programu Erasmus+ i mogućnostima za mlade – pitanja će im pomoći da dođu do vrlo korisnih informacija, te i inspirirati za uključenje u neku od aktivnosti. Nagradni natječaj otvoren je za mlade od 13 do 30 godina.

Nagrade su InterRail karte za putovanje vlakom u Europi (jedan mjesec, 15 dana ili 5 dana), IYTC kartice za ostvarivanje brojnih popusta (aviokarte, ulaznice, hosteli…), te knjige s tematikom putovanja hrvatskog poznatog mladog pustolovca Davora Rostuhara.

Bonus zadatak za kreativce je da smisle slogan o mobilnosti mladih, a organizatori će naći kreativne načine da ga iskoriste. Autorima najboljih slogana slijedi i bonus nagrada.

Gdje se informirati?

Novi Kutak za mlade na stranici Agencije za mobilnost i programe EU: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/kutak-za-mlade/ Europski portal za mlade: http://europa.eu/youth/HR_hr Baza mogućnosti za volontiranje: http://europa.eu/youth/vp/opportunity_list Platforma Erasmus+ projektnih rezultata nalazi se na stranici http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects

Opći uvjeti natječaja nalaze se ovdje

 

Tekst je prenesen s internetskih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.


www.skole.hr