2015-12-14 10:43:12

Besplatne zimske škole za srednjoškolce

Visoko učilište Algebra u prvim danima 2016. organizira ciklus besplatnih zimskih škola za srednjoškolce. Svi zainteresirani za dvodnevne škole na temu digitalnog marketinga, robotike i programiranja, mrežnih tehnologija i etičkog hakiranja ili školu razvoja računalnih igara mogu se prijaviti najkasnije do 22. prosinca.

Svaka od škola održat će se u dva termina – s početkom 4. ili 7. siječnja 2016. – i u trajanju od dva dana, a potrebno se što prije prijaviti putem stranice http://www.racunarstvo.hr/besplatne-zimske-skole-za-srednjoskolce/, odnosno stranice pojedine škole. Na tim se stranicama nalaze i potpuni rasporedi svih predavanja kao i popis tema s kojima će se mladi imati priliku upoznati.

Četiri besplatne zimske škole koje Visoko učilište Algebra

U nastavku donosimo kratke opise programa te poveznice za više informacija i prijavu.

Škola digitalnog marketinga

Radionica koja je namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Uspješni hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, dobrog pričanja priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama. Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku. Detaljni raspored ove radionice i prijave nalaze se na ovoj poveznici.

Škola robotike

Polaznici škole robotike imat će priliku naučiti raditi s platformom Arduino, a upoznat će se pritom s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike. Arduino je jedna od najkreativnijih open source platformi koju obožavaju svi koji se bave automatikom i elektronikom, ali i umjetnici, dizajneri i brojni hobisti širom svijeta. Više informacija o školi robotike nalazi se na ovoj poveznici.

Škola etičkog hakiranja

Cilj ove radionice je naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera – inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Iako hakeri u medijima počesto imaju negativnu reputaciju, polaznici će ovdje naučiti kako se postaje etički, tj. dobar haker, te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima. Raspored i prijave za ovu školu nalaze se na ovom linku.

Škola razvoja računalnih igara

Ova škola nudi atraktivnu priliku da se polaznici upoznaju s game developmentom, tj. vještinama i alatima ključnim za razvoj računalnih igara. Polaznicima ove zimske škole mentori će biti predavači Visokog učilišta Algebra, zaposlenici game development tvrtki te stručnjaci za razvoj igara iz game dizajn centra Machina. Tijekom ova navedena dana polaznici će razviti svoju prvu računalnu igru. Ove su vještine vrlo tražene na globalnom tržištu, a hrvatske tvrtke koje se bave razvojem igara gotovo sav svoj prihod ostvaruju u inozemstvu. Više informacija o ovoj radionici nalazi se na ovom linku.


www.skole.hr