2015-12-24 11:51:26

Priznanje MIROTVORNA ŠKOLA 2015

Priznanje „Krunoslav Sukić“  MIROTVORNA ŠKOLA 2015 dodijeljeno je učenicima, nastavnicima i suradnicima Ekonomske i turističke škole Daruvar za poticanje odgoja za mir, nenasilje i suradnju te solidarno i uključivo sudjelovanje u unapređivanju života svoje školske i lokalne zajednice.

Odbor mirovne Nagrade „Krunoslav Sukić“  primio je sveukupno 18 vrijednih nominacija za 12 osnovnih i 6 srednjih škola iz 13 županija. Nagrada je sedmodnevna edukativno-studijska posjeta Osijeku za 20 učenika i nastavnika u proljeće 2016.godini.

Priznanje MIROTVORNA ŠKOLA dodjeljuje se osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj koje potiču odgoj za mir, nenasilje i suradnju te solidarno sudjeluju u unapređivanju života školske i lokalne zajednice. Ovo priznanje prepoznaje i podržava škole koje pridonose da kao društvo nenasilnim metodama napredujemo prema solidarnoj, pravednoj, miroljubivoj i mironosnoj zajednici.  Uz elemente mirovnog i građanskog odgoja razvijaju i procedure i strukture za prevenciju nasilja te mirno rješavanje sukoba, a potiču i podržavaju angažiranost svojih učenika u zajednici. Utemeljitelj nagrade je Centar za mir nenasilje i ljudska prava Osijek.

Ekonomska i turistička škola  jedna od najstarijih srednjih škola u Daruvaru. Preko 400 učenika u 19 razreda
dolaze iz  Bjelovarsko – bilogorske i Požeško – slavonske županije, veliki broj učenika je porijeklom iz BiH i sa Kosova, školu pohađaju učenici češke i srpske nacionalne manjine. Škola izučava za više zanimanja: ekonomist, hotelijersko-turistički i agroturistički tehničar, prodavač, kuhar i konobar. Izvrsnost u obrazovanju za ta zanimanja potvrdili su nizom nagrada na državnoj i međunarodnoj razini.

Natječaj za Priznanje MIROTVORNA ŠKOLA 2016 bit će otvoren od 5. rujna do 15. studenoga 2016. godine.
 


www.skole.hr