2016-06-23 09:13:52

Ažuriranje zaključnih ocjena u e-Matici i unos dodatnih bodova u sustav

U utorak, 21. lipnja 2016. godine na internetskim stranicama Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, objavljeno je kako je uvidom u podatke učenika u NISpuSŠ-u, a koji se prenose iz e-Matice, utvrđeno kako je dijelu učenika unesena zaključna ocjena iz „stranog jezika“ bez da je izabran konkretan strani jezik iz kojeg je učenik dobio ocjenu. Takav neispravan način unosa zaključne ocjene utječe na podatke u NISpuSŠ-u i posljedično će utjecati na rangiranje učenika za upis.

Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole moli sve razrednike da provjere jesu li svojim učenicima točno evidentirali ocjene iz stranog jezika i žurno isprave sve krivo unesene ocjene.

Također, obavještava se kako je 27. lipnja 2016. godine rok za dostavu dokumentacije redovnih učenika (stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava za upis) razrednicima u osnovnim školama. Razrednici temeljem te dokumentacije učenicima označavaju prava na dodatne bodove u NISpuSŠ-u.

Napominje se kako je potrebno priložiti dokumentaciju kojom se ostvaruju dodatna prava za upis prilikom upisa u srednju školu, a ako srednja škola utvrdi da je osnovna škola označila pravo na dodatni bod koji nije u skladu s gore navedenim Pravilnikom o elementima i kriterijima, učenik može izgubiti pravo upisa.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica upisi.hr.


www.skole.hr