2016-07-08 09:25:31

Objava konačnih ljestvica poretka

Kao što je najavljeno, 11. srpnja 2016. godine u 12 sati ljestvice će poretka postati konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici „Moj odabir“) koju će donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 15. srpnja 2016. godine, koje srednja škola treba označiti u sustavu u izborniku Posebni uvjeti upisa i upisnica. Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici.

Nakon 12 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ Da, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana pisat će " -". Mole se kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije (liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju, dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove, osim za natjecanja koja su automatski evidentirana u sustavu i sl.), što kandidati mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno, da potrebne dokumente dostave srednjoj školi u razdoblju od 11. do 15. srpnja 2016. godine. 

Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta. U jesenskom će upisnom roku biti moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Slobodna će mjesta za jesenski rok biti poznata od 18. srpnja 2016. godine.

Na kartici „Moj odabir“ za preuzimanje dostupna je i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe. 

Važna napomena: srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (od 11. do 15. srpnja 2016. godine) i objavljuju ih na svojoj internetskoj stranici i oglasnoj ploči škole.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica upisi.hr.


www.skole.hr