2016-07-25 11:24:06

Počele prijave za radionicu u sklopu projekta Europske mreže protiv vršnjačkog nasilja na nastavi i u slobodnom vremenu (ENABLE)

Europska mreža protiv vršnjačkog nasilja na nastavi i u slobodnom vremenu (ENABLE) projekt je kojim se nastoji spriječiti vršnjačko nasilje na nastavi i u slobodnom vremenu učenika te pridonijeti osnaživanju djece i mladih usmjeravajući se prema pružanju vršnjačke potpore te poticanju društvenog i emocionalnog razvoja. Svrha je projekta spriječiti vršnjačko nasilje te pridonijeti dobrobiti djece putem cjelovitog pristupa, pomagati mladima da ostvare osnovna prava kod kuće, u školi, u razredu i u zajednici (tj. u grupi vršnjaka).

Projekt je usmjeren prema razvoju društvene i emocionalne vještine učenja koje će im pomoći u jačanju otpornosti kako bi što bolje razumjeli i postali odgovorniji u mrežnoj i izvanmrežnoj društvenoj interakciji.

Navedeni ciljevi projekta poklapaju se s ciljevima eTwinninga - putem eTwinningovih projekata u razredu učenici razvijaju kritičko mišljenje te se povezuju s vršnjacima diljem Europe. Stoga je na temelju projekta ENABLE-a razvijen i istoimeni eTwinningov projektni komplet koji učitelji mogu upotrijebiti kako bi učenike upoznali s njihovim društvenim pravima i odgovornostima.

U okviru projekta ENABLE-a održat će se radionica koju će voditi eTwinningova ambasadorica i voditeljica projekta ENABLE-a Lidija Kralj te ENABLE-ovi ambasadori Danijela Lokmer i Danijel Forjan. Radionica će se održati 23. kolovoza s početkom u 11:00 u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, Frankopanska 26, Zagreb. Očekivano trajanje radionice je tri sata.

Sadržaj radionice:

ENABLE – Sadržaji za društveno i emocionalno učenje ENABLE – Vršnjačka potpora ENABLE eTwinning projektni komplet (project kit)

Više informacija o projektu te obrazovni sadržaji dostupni su na internetskim stranicama udruge Suradnici u učenju.

Za prijavu na sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti prijavni obrazac dostupan ovdje.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica AMPEU.


www.skole.hr