2016-08-19 10:03:52

Objava konačnih ljestvica poretka za učenike s teškoćama

Danas, 19. kolovoza 2016. godine, u 12 sati bit će objavljene konačne ljestvice poretka za učenike s teškoćama u razvoju. Na konačnim se ljestvicama poretka nalaze samo učenici koji su ostvarili pravo upisa. Podatak je vidljiv na kartici Moji rezultati

Učenici s teškoćama u razvoju ne nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave) već zajedno s ostalim učenicima upisnicu i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis donose u srednju školu u kojoj su ostvarili upis od 1. do 2. rujna 2016. godine. 

Učenici s teškoćama u razvoju koji nisu ostvarili pravo upisa mogu pokušati ostvariti upis u redovitom rangiranju od 22. kolovoza 2016. godine, kada će moći prijaviti programe u kojima je ostalo slobodnih upisnih mjesta. 

Na konačnim ljestvicama poretka za učenike s teškoćama naći će se samo kandidati koji ispunjavaju potrebne preduvjete. Nedostatak određenog preduvjeta vidljiv je kandidatima na njihovom sučelju na poveznici Moji rezultati/Detaljno. Osim ostalih preduvjeta, za rangiranje važno je da učenik ima ispunjen i preduvjet završenog osnovnog obrazovanja, tj. da su završne ocjene 8. razreda upisane u e-Maticu. U slučaju ako je na kandidatovom sučelju taj preduvjet označen crvenom bojom, nužno je da kandidat žurno kontaktira svog razrednika u osnovnoj školi.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica upisi.hr.


www.skole.hr