2008-11-14 00:00:00

Interliber - međunarodni sajam knjiga

Tradicionalna smotra izdavaštva, 31. međunarodni sajam knjiga Interliber otvoren je u srijedu 12. studenog 2008. u petom i šestom paviljonu na Zagrebačkom velesajmu.

Gotovo tri stotine nakladnika iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Irana, Njemačke, Poljske, Sjedinjenih Država, Srbije i Velike Britanije pokazuju svoja najnovina (i nešto starija) izdanja na smotri popularno nazvanoj "najveća hrvatska knjižara". Hrvatski će program biti u znaku 500. obljetnice rođenja Marina Držića, čemu će se pridružiti brojna predstavljanja novih knjiga, susreta s piscima, dodjela književnih nagrada i sl.

Stotine tisuće knjiga posjetitelji mogu razgledati te kupiti po znatno povoljnijim cijenama do nedjelje, 16. studenog. Ulazak na Interliber je slobodan, a radno vrijeme je od 10 do 19 sati, osim petka i subote kad su knjige dostupne sve do 21 sat.

Ove je godine zemlja partner Izrael. Osim najnovijim izdanjima djela svojih književnika i drugih autora, ta će se zemlja predstaviti i glazbenim programom u kojem će tradicionalnu židovsku glazbu izvoditi ansambl Jewsers.

Lani je Interliber posjetilo gotovo 100.000 ljudi što je svakako dobra preporuka svima da i ove godine uđu koji dan u carstvo knjiga na Zagrebačkom velesajmu.


www.skole.hr