2020-05-07 08:44:55

Učenicima omogućen besplatan pristup Azure for Students Starter usluzi

Učenicima u dobi od 16 godina i više omogućeno je da putem svog @skole.hr korisničkog računa besplatno aktiviraju Microsoftovu uslugu Azure for Students Starter.

Riječ je o usluzi koja učenicima omogućava pristup Azure servisima namijenjenih programiranju pomoću kojih mogu započeti s prvim projektima u oblaku, poput izrade mrežnih stranica, mrežnih aplikacija, chatbotova ili jednostavnih AI projekata. Razvoj je moguć korištenjem programskih jezika i servisa kao što su C++, Python, C#, .NET, JavaScript, R, Azure Machine Learning i drugi.

Aktivacijom ove usluge učenici će dobiti besplatan pristup sljedećim Microsoft alatima i servisima:

Visual Studio 2019 i 2017 (verzija za Windows i Mac) Windows Server 2019 i 2016 (različite edicije) Pluralsight – vodeći online portal s mnoštvom treninga MS SQL Server Edukacijski dio u sklopu Azure portala. Kako aktivirati uslugu?

Uslugu možete aktivirati na stranici Azure for Students Starter. Za aktivaciju usluge potreban je @skole.hr korisnički račun i pristup mobilnom uređaju na koji će doći inicijalni SMS s aktivacijskim kodom. Više informacija o aktivaciji možete pronaći u Uputama za aktivaciju usluge Azure for Students Starter.


www.skole.hr