2007-04-18 00:00:00

Smotre sveučilišta u Splitu, Osijeku i Kutini
S obzirom da se bliže upisi na fakultete tema teksta je ponovno smotra sveučilišta, a ovaj put se radi o smotri Sveučilišta u Splitu i Osijeku te o smotri koja će se održati u Kutini.
 
Cilj svake smotre je pomoći učenicima da što ranije i lakše identificiraju područja vlastitog interesa te im istovremeno olakšati odabir nastavka profesionalne karijere, pravovremeno im pružajući važne informacije.

Smotra je ujedno i prigoda da svi oni koji namjeravaju započeti studirati u slijedećoj akademskoj godini 2007./2008. upoznaju studijske programe na svim fakultetima, akademijama, studijskim centrima i samostalnim sveučilišnim studijima koji ih zanimaju.

Stoga vam donosim informacije o mjestu i vremenu održavanja smotri u Osijeku, Kutini i Splitu.

Smotra Sveučilišta u Splitu održat će se od 20. i 21. travnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a svečano otvaranje je u petak, 20. travnja u 10:30 sati na FESB-u. Na štandovima će se moći dobiti informacije o svim detaljima vezanim za upisne postupke pri upisu u I. godinu studija. Također će biti dostupne tiskane brošure "Vodič za studente" za 2007./2008. godinu s tiskanim podacima o studijima, razredbenim ispitima, rokovima prijave i upisa, načinu korištenja Sveučilišne knjižnice, informacija o studentskim domovima, prehrani, studentskim udrugama Studentski zbor i studentskim športskim udrugama. Vodič za studente možete pronaći i na stranicama Smotre Sveučilišta u Splitu.

10. Smotra Sveučilišta u Osijeku također će se održati 20 i 21. travnja. Mjesto održavanja je Ekonomskom fakultet u Osijeku, a izložbeni prostori bit će otvoreni za posjetitelje 20. 04. 2007. od 11:00 do 18:00 sati i 21. 04.2007. od 10:00 do 13:00 sati. Uprava Sveučilišta priredila je i prigodnu publikaciju „Vodič za buduće studente“  Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku za akademsku godinu 2007./2008. koja će se dijeliti svim zainteresiranima tijekom Smotre.

Projekt „Smotra Sveučilišta u Kutini 2007“ je koncepcijski vrlo sličan Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Svaki fakultet će imati svoj štand a pojedinačne prezentacije fakulteta održavat će se istovremeno u odvojenim učionicama. Mjesto održavanja je kutinska Srednja škola Tina Ujevića, a sva događanja biti će organizirana u petak, 20. travnja u trajanju od 12:00 do 16:00 sati. Na Smotri ćete imati priliku detaljnije upoznati dodiplomske sveučilišne studije sa ukupno 29 fakulteta zagrebačkog i osječkog Sveučilišta i Veleučilišta. Osim predstavnika fakulteta, svoj štand će imati i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Kutina, na kojem ćete moći saznati sve informacije o njihovoj Službi za profesionalnu orijentaciju, kao i dobiti savjete o izboru za vas najpogodnijeg studija. Predstavnici portala Posao.hr održati će radionicu pisanja životopisa prema standardima EU i predavanje o tome kako se kvalitetno predstaviti poslodavcu.

Smotre, dakle, omogućavaju direktan kontakt s predstavnicima visokih učilišta te dobivanje informacija o programima i razredbenim ispitima pojedinih obrazovnih institucija na jednom mjestu. Stoga, ukoliko ste u mogućnosti, posjetite neku od smotri jer vam mogu bit poticaj da i prije završnog razreda počnete razmišljati o nastavku školovanja i pravovremenoj pripremi za upis na studij.


 

www.skole.hr