2010-06-01 09:28:00

3. kros utrka Volim trčanje

Društvo športske rekreacije Aktivan život već treću godinu za redom organizira Kros utrku Volim trčanje u cilju promicanja zdravog i aktivnog načina života.

Svjesni činjenice kako su naše mišiće zamijenila razna prijevozna sredstva poput automobila, dizala, autobusa i tramvaja, te imajući na umu poražavajuće statistike koje kažu da je u Hrvatskoj sve više pretilih i debelih ljudi (79 posto muškaraca i 49 posto žena) udruga Aktivan život pokušava svake godine iznova ukazivati na važnost povećanja tjelesne aktivnosti u svrhu očuvanja zdravlja. Jer, dokazano je kako samo 30 minuta tjelesne aktivnosti na dan utječe na bolji rad krvožilnog sustava, smanjenje tjelesne težine, regulaciju krvnog tlaka, regulaciju kolesterola i mnogo drugih dobrobiti za naše zdravlje.

S obzirom na sve navedeno udruga Aktivan život u periodu od 19.5. do 16.6.2010. organizira seriju predavanja Kretanjem do zdravlja, a kruna svih događanja biti će 3. kros utrka Volim trčanje 22. lipnja 2010. od 10 sati na Savskom nasipu kod Boćarskog doma.

Želeći ukazati na važnost kretanja organizatori su mislili na sve uzraste pa će se održati:

Baby maraton - za one do 2 godine, utrka na 20 metra, Dječji maraton za uzrast do 10 godina, utrka na 500 metara, Rekreativna utrka žena -  utrka do 2 kilometra, Utrci građana - oni s više kondicije otrčat će 5 Kros utrka volim trčanje - za one koji to mogu i žele utrka do 11,5 kilometara

Pozivamo sve zainteresirane da dođu 22. lipnja, obuku tenisice i nešto udobno i s nama zavole trčanje.

Za prvo troje natjecatelja u ženskoj i muškoj konkurenciji u utrkama za odrasle pokrovitelji su osigurali poklon bonove, a pobjednici koji ujedno sruše rekord utrke osvajaju i vrijedne nagrade.

Najmlađi će u startno/ciljnom prostoru utrke moći pogledati predstavu Cvrčak i mrav

Više informacija možete dobiti na www.volim-trcanje.net, na e-mail nada.vucic@gmail.com ili telefon 091/525 6335.
 


www.skole.hr