2010-07-06 10:03:00

Događanja tijekom ljeta u Gradskoj knjižnici Poreč

Višegodišnji kontinuiran rad ponajprije s djecom, ali i njihovim roditeljima, bakama, učiteljicama itd. u dječjem odjelu porečke Gradske knjižnice ostvaruje se kroz književne susrete, predavanja, likovne i kreativne radionice, igrokaze, igraonice, pričaonice, animacijsko-edukativne posjete i sl. i pridonosi krajnjem cilju - pozitivan razvoj i odgoj djeteta.

Uvođenjem novih tehnologija i cjelovitih multimedijalnih događanja, mogućnošću posudbe i korištenja DVD-a, CD-a, didaktičkih igračaka i pomagala, Dječju knjižnicu možemo predstaviti kao centar kulturnog života djece, mjesto susretišta djece i obitelji.

Osim što na korištenje svojih usluga potiče roditelje, odgajatelje, profesore, studente, sve one koji se djecom na bilo koji način bave, Dječji odjel Gradske knjižnice razvija i podupire dječji kreativni i intelektualni razvoj. Iz tog razloga članarina za djecu predškolske dobi je besplatna.

Za kvalitetnije i zabavnije provođenje slobodnog vremena tijekom dugih ljetnih praznika i ove će se godine organizirati razne aktivnosti: Malo kino (20. srpnja u 10.00 sati), društvene igre: Monopoly, Twister max, Pictionary, Pogodi tko, Riječ na riječ, Crni mačak, šah, Uno, Čovječe ne ljuti se itd. (26. kolovoza u 10.00 sati) i kreativne radionice za djecu predškolske i mlađe školske dobi (27. srpnja u 10.00 sati) pod stručnim vodstvom djelatnica knjižnice, a kao novo događanje ističemo projekt „Pričam ti priču“.

Iz Knjižnice upućuju otvoren poziv: „Predbilježite se i dođite, stvarat ćemo, družiti se i pritom dobro zabavljati! I ne zaboravite, za sve informacije slobodno nas kontaktirajte e-mailom gradska@knjiznicaporec.hr ili telefonskim putem 052/434-196. Dobrodošli!

Program događanja možete pronaći na internetskim stranicama Gradske knjižnice Poreč.


www.skole.hr