2010-08-02 15:13:00

Kaj su jeli naši stari

„Kaj su jeli naši stari” jedinstvena je turističko-kulinarska priredba i degustacijsko-prodajna izložba koja privlači sve više posjetitelja, a održava se u Vrbovcu - tradicionalno svake godine zadnjeg vikenda u kolovozu.  Ta najstarija i najpoznatija vrbovečka turistička manifestacija ove će se godine održati  od 27. do 29. kolovoza.

Starinska narodna jela dio su narodnog identiteta, a manifestacija omogućuje da se tradicija održi i da stara jela i recepti dobiju nove poklonike. Uz mnoštvo degustacija, ove će godine biti održan kulturno-umjetnički, te zabavni i sportski program. Članice udruga žena, na čiju je inicijativu manifestacija i počela prije 30. godina, ove će godine pripremiti svečana i svakodnevna jela vrbovečkog kraja. Kuhat će se i fiš, lovački specijaliteti, a pit će se vrbovečka kapljica.

Također je organizirana i izložba tradicijskih frizura i oglavlja, izložba fotografija vrbovečkih veduta, tradicijskih igračaka te radionice za djecu. Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Vrbovca,  a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec.

Raspored događanja možete vidjeti ovdje.

 

Izvor: http://www.pou-vrbovec.hr


www.skole.hr