2010-09-01 14:23:00

Kreativne radionice za djecu u CeKaTe-u

Centar za kulturu Trešnjevka od listopada ponovno počinje s radionicama i tečajevima za djecu, mlade i odrasle. Zainteresirani se mogu upisati tijekom rujna u tajništvu CeKaTe-a, Park Stara Trešnjevka 1, radnim danom od 9 do 21 sat, a sve detaljne informacije mogu dobiti na 01/3027 411.
 

Likovni studio poziva djecu od 7 do 12 godina na radionicu crtanja, slikanja i modeliranja. Na radionici se uče različite likovne tehnike, od olovke, ugljena, pastele i akvarela do kolaža, modeliranja u glini i kaširanog papira. Ponekad se obilaze izložbe po gradu, a na kraju godine organizira se završna izložba radova nastalih na radionici. Voditelj je Zlatan Vehabović. Radionica počinje 02.10.2010. u 10 sati, a cijena je 200 kn.

Ponovno počinju dramske radionice teatra na Trešnjevci (TNT), voditeljice Svetlane Patafte, pa se pozivaju osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti koji imaju interes za kazališnim izričajem da svoj talent, volju i kreativnost iskažu putem scenskih vježbi i igara. Rad će biti temeljen na poticanju kreativnosti sudionika kroz različite glumačke metode i vrste kazališta, s ciljem da sudionici putem dramskog izraza bolje upoznaju sebe i svoje mogućnosti, te poboljšaju komunikacijske vještine s drugim ljudima.

Također se može uključiti i na  početni tečaj gitare i svladati štimanje instrumenta, osnovne gitarističke akorde (dur i mol), domaće i strane pop-rock hitove, barre hvatove, tehnike sviranja desnom rukom (trzalicom i prstima), iste akorde u više pozicija, osnove improvizacije, rastavljene akorde, dur i mol ljestvice, pentatoniku, pentatonsku ljestvicu i dimove te septakorde (sedmice). Voditelj je Dario Fadljević, a tečaj je namijenjen svima starijima od 10 godina. Početni tečaj gitare počinje 28.9.2010. u 19.30 sati, a cijena je 800 kn.

Kreativna plesna radionica ritmika & ples omogućuje djeci da izraze svoju ljubav prema plesu i dožive svjetla pozornice. Radionicu vodi Maja Androić, a namijenjena je djeci od 4 do 10 godina.
Za djecu od 11 do 14 godina pripremljen je MTV dance, koji je kombinacija raznih plesnih tehnika, a popularizirali su ga MTV izvođači poput M. Jacksona, Ushera, J. Timberlake i sl.. 

Lidija Bajuk i Branko Trajkov Trak pozivaju osnovnoškolce da se upišu na dvije međusobno povezane radionice kako bi zajedno na kreativan i suvremen način uvježbavali dva nepoznata hrvatska tradicijska napjeva. Na jednoj radionici djeca će napjeve uvježbavati pjevajući višeglasno, a na drugoj uz uporabu improviziranih glazbala. Zatim će se radionice spojiti i djeca će imati zajedničke probe, te na završnom satu javno predstaviti svoj jako veseli band. Radionice su namijenjene djeci starijoj od 11 godina.

Autofilm je filmska i video radionica za djecu od 6. do 8. razreda, na kojoj djeca kroz predavanja, vježbe, snimanja na terenu i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi i svojoj okolini, te događajima koji nastaju u toj interakciji. Teme proizlaze iz životnih situacija koje proživljavaju ili su proživljavali, te iz odnosa s raznim osobama, samoopažanja i mašte.

Uz stručno vodstvo Tanje Kovačić i Ane Novoselac djeca će na maloj likovnoj akademiji učiti  različite likovne tehnike.

Crtanje: olovka, ugljen, tuš, drvce, pero, kist, lavirani tuš, flomaster, frotaž Slikanje: akvarel, tempera, gvaš, pastel, kolaž Grafika: monotipija, kartonski tisak, kolografija, grataž, linorez 3D oblikovanje: papir, karton, folija, žica, glina, kaširana papir plastika Arhitektura: stilske oscilacije oblika, tradicijska arhitektura Dizajn: produkt dizajn, grafički dizajn

Radionica je predviđena za uzrast od 12 do 15 godina.

Englesku igraonicu vodi Ivana Stančerić. Igraonica počinje 05.10.2010. u 17.30 sati a u njoj djeca mogu svladati osnove engleskog jezika. Osim igraonice za najmlađe, počinje i tečaj engleskog jezika za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a voditeljica je Dajana Vukadin. Tečaj počinje 04.10.2010. u 18.30 sati.

 

Vijest je prenesena sa portala Klinfo.


www.skole.hr