2010-09-27 14:46:00

Kreativni "zeleni čarobnjaci" u Gradskoj knjižnici Zadar

Radionicom "Zeleni čarobnjaci", koja je održana 22. rujna u Gradskoj knjižnici Zadar,  započeo je ciklus edukativno kreativnih radionica koji će trajati sve do polovine listopada.

Tema ove radionice namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole je recikliranje PET ambalaže. Na prvoj održanoj radionici sudionici su bili učenici 3. a razreda OŠ Bartola Kašića, koji su se na ovaj način educirali o načinima pravilnog razdvajanja i smanjenja otpada.

Rezultat ove radionice je izrada uporabnih predmeta, poticanje kreativnosti i edukacija u svrhu pravilnog razdvajanja i smanjenja otpada.

Djeca su podijeljena u grupe od kojih svaka ima svoj zadatak. Tako da jedna grupa igra društvene igre, dok će druga grupa tehnikom akrilnih boja i salvetnom tehnikom izrađivati kolaž slike, a treća grupa će istim tehnikama izrađivati uporabne predmete, konkretno, držače za olovke.

Nakon radionice svaki će sudionik, kao nagradu za svoj rad dobiti slikovnicu, žutu vrećicu za razdvajanje otpada te brošuru o selektivnom razdvajanju otpada. Po završetku svih radionica u ovom ciklusu uslijedit će izložba svih učeničkih radova, koja će biti otvorena u prostorima Gradske knjižnice.

Ova radionica je organizirana u sklopu projekta Udruge "Eko Zadar" pod nazivom "Reciklirajmo zajedno".

 

Vijest i slika su prenesene s portala 057info.
 


www.skole.hr