2011-01-26 12:29:00

Humanitarna izložba podvodne fotografije u Galeriji MORH-a "Zvonimir"

U galeriji MORH-a "Zvonimir" na adresi Bauerova 33 u petak, 28. siječnja u 19 sati se otvara izložba podvodnih fotografija autora Antonia Rossettija. Izložba je humanitarno - prodajnog karaktera, u korist Udruge za autizam iz Splita. Radovi se mogu razgledati do 4. veljače.

 

Antonio Rossetti roni nekoliko godina te se bavi podvodnom fotografijom. Na ovoj izložbi predstavlja se s 25 fotografija u koloru iz ciklusa podvodne fotografije snimljene u bazenu.

Udruga za autizam - Split osnovana je 1995. kao Društvo za brigu o autističnim osobama, dok sadašnji naziv dobiva 1997. godine, kada je osnovana kao podružnica Centra za autizam Zagreb. Trenutno okuplja pedesetak obitelji osoba s autizmom te nekoliko počasnih članova iz područja stručnih djelatnosti.

Želja djelatnika Udruge je prestrukturiranje Centra za autizam Zagreb, kako bi novi, samostalni, Centar za autizam Split obuhvatio sve autistične osobe bez obzira na dob, a isto tako i izgradnja kućica u kojima bi mogli započeti s inkluzijom autističnih osoba, te izgradnjom radionica za odrasle. Udruga za autizam Split član je Udruge za autizam Hrvatske, a preko nje i europske udruge Autisam Europa Aisbl.

 

Vijest je prenesena s portala Culturenet.

 

www.skole.hr