2011-02-17 11:07:21

Deveti susret pedagoga Hrvatske

Hrvatsko pedagogijsko društvo organizira za stručne suradnike – pedagoge u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, domovima i na drugim dužnostima Deveti susret pedagoga Hrvatske, koji će se održati u zadarskom Hotelu Donat od 11. do 13. travnja 2011.

Tema znanstveno-stručnog skupa je Pedagog kreator kurikuluma i kulture odgojno-obrazovne ustanove. Organizatori skupa su Upravni odbor HPD-a i podružnica Zadar te Odsjeci za pedagogiju iz Zadra, Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.

Sudionici skupa: Profesionalni stručni suradnici – profesori/diplomirani pedagozi u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, domovima, visokim učilištima, bolnicama, medijima te na drugim dužnostima u odgoju, obrazovanju i kulturi. Studenti diplomskog i doktorskog studija pedagogije, magistri i doktori znanosti iz područja pedagogije. Sudionici skupa dobivaju službeno uvjerenje o stručnom usavršavanju.

Cilj skupa: Analizirati ulogu pedagoga u oblikovanju i razvoju kulture odgojno-obrazovne ustanove u kontekstu kurikulumskih promjena, poticajnog ozračja, suradničkih odnosa i kvalitetne komunikacije između sudionika odgojno-obrazovnog procesa.

Način rada: Plenarna predavanja, skupne rasprave, radionice i plenarno zaključivanje.

Budući da se na skupu očekuje aktivan doprinos sudionika, u prijavi je potrebno označiti radionicu u kojoj se želi sudjelovati, a svi koji žele predstaviti vlastita iskustva trebaju navesti i naslov priopćenja.

Predviđene radionice:

Kultura vrtića i kurikulum ranog odgoja Kurikulumske odrednice kulture osnovne škole Kurikulum i kulture srednje škole Socijalna kultura i odgoj u domu.

Radni dio skupa počinje u ponedjeljak, 11. travnja 2011. u 9:30 sati, a završava u srijedu, 13. travnja 2011. u 13 sati.
Informacije i prijave za skup: Hrvatsko pedagogijsko društvo, 10000 Zagreb, I. Lučića, 3 (Filozofski fakultet Zagreb – Odsjek za 01/6120-167, fax: 01/6156-880, mail:pedagogiju); hpd@ffzg.hr.

Više informacija nalazi se u prilogu.

 

Izvor: http://www.unizd.hr/


www.skole.hr