2011-03-02 15:17:05

Nagradu Golden Cubes dobila Udruga bivših učenika i Osnovna škola Veli Vrh Pula

Na ovogodišnjem međunarodnom natječaju UIA Architecture & Children Golden Cubes našla se i hrvatska nominacija u kategoriji "Nagrada za institucije" koja je dodijeljena Udruzi bivših učenika ŠPUD-a iz Zagreba za projekt "U krugu Škole". 

U studenom 2009. godine je Udruga bivših učenika ŠPUD-a iz Zagreba provela akciju u suradnji s preko 20 profesora i 83 učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. 59 učeničkih radova izloženo je u 43 poslovna prostora u Masarykovoj, Gundulićevoj, Ilici i Frankopanskoj ulici koji su ustupili svoje izloge.

Postavom izložbe u izloge poslovnih prostora projekt nastoji skrenuti pažnju na umjetnost u stvaranju koja se odigrava u srcu grada, na ulicama i pod školskim odmorom, dok su mladi umjetnici stavljeni u poziciju da propituju svoj odnos prema vlastitom radu u realnom okruženju.     

Projektu "U krugu Škole" nacionalnu Golden Cubes nagradu je dodijelio ocjenjivački sud u čijem su radu sudjelovali arhitekti Sanja Filep, Luka Korlaet, Mia Roth-Čerina, prof. likovne kulture Gordana Košćec i povjesničarka umjetnosti Davorka Perić.

Nagrada se po prvi put dodjeljuje školama i organizacijama koje djecu i mladež educiraju o temama arhitekture, prostora, grada i procesa. "Nagrada za škole“ je dodijeljena Osnovnoj školi Veli Vrh u Puli a više ot ome moguće je vidjeti na internetskim stranicama škole.

Dodjela međunarodnih UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrada i izložba nagrađenih održat će se u rujnu 2011. na 24. Kongresu UIA u Tokiju.

 

Vijest je prenesena s portala Kulturpunkt.hr

 


www.skole.hr