2011-03-23 12:32:07

Tjedan dobre knjige - od 14. do 20. travnja 2011. godine

Tjedan dobre knjige je  književna manifestacija koja okuplja sve hrvatske izdavače i knjižare u zajedničkom projektu kojemu je želja potaknuti građane da uđu u knjižare, upoznaju se s književnom produkcijom i zainteresiraju za knjigu i čitanje. Manifestacija će se održati od 14. do 20. travnja 2011. godine u tridesetak hrvatskih gradova i više od sto knjižara.

Primarni cilj Tjedna knjige je promicanje kulture čitanja u Hrvatskoj kroz promjenu percepcije knjige i isticanje raznolikosti dostupnih izdanja - postoje knjige za svakoga i za svaki ukus.

Cilj je također i edukacija mladih naraštaja i njihovih roditelja o važnosti stvaranja navike čitanja. Tjedan knjige se obraća svim potencijalnim čitateljima “od 7 do 77” godina starosti.

U edukativnom dijelu je više usmjeren na djecu i mlade te njihove roditelje, a u dijelu popularizacije knjiga ciljna skupina su svi oni koji nemaju naviku čitanja knjiga, neovisno o dobi.

Zadani ciljevi se planiraju ostvariti kroz 3 dijela projekta o kojim je više moguće saznati na sljedećim linkovima:

Poklon-knjiga, Tema, Kaleidoskop Tjedna dobre knjige.

Osamnaestoro hrvatskih književnika prepoznalo je ovaj projekt kao važnu akciju za promoviranje domaće književnosti, knjižarstva, čitanja i medija knjige te se odazvali pozivu da svojom kratkom pričom sudjeluju u nastajanju posebnog književnoga djela. Tema prvog Tjedna je putovanje, a time se bave i priče okupljene u poklon-knjizi, nazvanoj "Blizine, nigdine i fritule".

Više informacija o projektu te najave događanja moguće je vidjeti na internetskim stranicama manifestacije: http://www.tjedandobreknjige.com/

 

 


www.skole.hr