2011-03-25 15:09:31

Prijave za natječaj za projekt "Dan znanosti 2011." do 30. travnja

Udruga Zlatni rez i L'Oreal ADRIA treću godinu za redom raspisuju natječaj za ostvarivanje financijske potpore za rad na projektu "Dan znanosti 2011." za osnovne škole. Ovim natječajem ostvarit će se financijska potpora školama za obilježavanje Svjetskog dana znanosti za mir i razvoj 10. studenoga.

 

Ciljevi obilježavanja Svjetskog dana znanosti za mir i razvoj jesu: osnažiti svijest javnosti o ulozi znanosti u promociji mira i održivog razvoja, poduprijeti nacionalnu i međunarodnu solidarnost u širenju rezultata znanstvenih istraživanja i usmjeriti pažnju izazovima s kojima se suočava znanost.

Shodno tomu, projekt “Dan znanosti” u školama ima za cilj povećati razumijevanje prirodnih znanosti i matematike od strane učenika osnovnih škola i, posljedično, povećati njihovo zanimanje za ta područja znanosti. Osim navedenoga, projektom se potiče i interdisciplinarni pristup poučavanju i aktivno učenje.

Na natječaj se mogu prijaviti osnovne škole sa sjedištem u Primorsko‐goranskoj, Ličko‐senjskoj i Istarskoj županiji, do 30. travnja 2011. godine. Trajanje školskog projekta je od 15. srpnja do 10. studenog 2011. godine. Svaka škola može prijaviti samo jedan projekt.

Zainteresirane škole trebaju svoje zahtjeve za ostvarivanjem financijske potpore prijaviti na propisanim obrascima koji čine natječajnu dokumentaciju u skladu s uputama za prijavu na natječaj. Natječajnu dokumentaciju ‐ popunjene i ovjerene obrasce u papirnatom obliku zajedno s CD‐om na kojem trebaju biti popunjeni obrasci u elektroničkom obliku, treba poslati isključivo zemaljskom poštom, uz napomenu ''Za natječaj - Dan znanosti“, na adresu: Udruga Zlatni rez, 51000 Rijeka, p.p. 373. Zakašnjele prijave (s poštanskim žigom nakon 30. travnja 2011. godine), nepotpune prijave, prijave poslane e‐poštom ili telefaksom, rukom i/ili pisaćim strojem pisane prijave, prijave uz koje se neće nalaziti propisana dokumentacija na CD‐u ili na drugi način podnesene prijave protivno uvjetima ovog Natječaja, neće se razmatrati.
Natječajna dokumentacija dostupna je na internetskoj stranici Udruge Zlatni rez. Specifična pitanja vezana uz prijave na ovaj Natječaj mogu se postavljati na adresu e‐pošte zlatnirez@zlatnirez.hr do 29. travnja 2011. godine.

Rok za objavu odobrenih financijskih potpora je 30. lipnja 2011. godine. Rezultati Natječaja će biti objavljeni na internetskoj stranici Udruge Zlatni rez www.zlatnirez.hr i dostavljeni poštom svim prijavljenim sudionicima natječaja.

 

Vijest je preuzeta s internetskih stranica udruge Zlatni rez.


www.skole.hr