2011-05-18 11:15:55

Učenici iz Pule i Poreča u posjetu francuskom gradu Villefranche-de-Rouergue

Trideset srednjoškolskih učenika iz Pule i Poreča od 15. svibnja borave u francuskom gradu Villefranche-de-Rourgue.  Njihov posjet gradu Villefranche-de-Rourgue traje do 21. svibnja.

Na poziv gradske uprave ovog francuskog grada, pobratima Grada Pule od 2008. godine, deset učenika iz pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, deset učenika iz Gimnazije i deset učenika iz porečke Srednje škole Mate Balote u pratnji svojih profesora borave u Villefranche-de-Rourgue.

Program boravka učenika prilagođen je njihovim obrazovnim profilima. Učenici će posjetiti srodne škole i razmijeniti iskustva, odnosno upoznati teorijski i praktični rad u tim srednjim školama, a potom i pratiti nastavu na francuskom jeziku.

Programom je predviđeno i razmatranje mogućnosti zajedničkog kandidiranja projekata u programu Comenius Regio koji obuhvaća aktivnosti na polju kulture (učenje stranih jezika), gastronomije (domaći/regionalni prehrambeni proizvodi visoke kvalitete, ekološka poljoprivreda) te gospodarstva i trgovine.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Pule.


www.skole.hr