2011-06-28 16:02:24

Ljetne radionice za osnovnoškolce u organizaciji Društva informatičara Pula

Društvo informatičara Pula i ove godine organizira Ljetne radionice informatike za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Prijave za programe su u tijeku - za program Game Maker su moguće do 30. lipnja, a za programe Front Page i HTML do 11. srpnja.

Game Maker

Game Maker je programski alat koji razvija logičke i dizajnerske vještine kroz programiranje i izradu 2D i 3D igara.

U radionici će se učenike voditi od ideje do realizacije nekoliko različitih tipova igara. Izraditi će akcijske igre kao što je Space Invaders, labirintske igre poput Pacmana, te arkadne igre kao što je Super Mario. Polaznici će naučiti osnove programiranja, proći kroz postupak stvaranja algoritma, usvojiti algoritamski način razmišljanja, te izraditi odgovarajuću dokumentaciju, a sve to kroz zabavno okruženje stvaranja igara. Stečeno znanje će moći iskoristiti kako za izradu igrica tako i vlastitih programa koji nisu igrice, te kao osnovu za daljnje bavljenje programiranjem. 

Program traje 20 školskih sati, a održava se od 4. do 12. srpnja 2011. od 17 do 19:30 sati  u informatičkom kabinetu Centra za tehničke aktivnosti Veruda (Trg kralja Tomislava 13, Pula).

Potrebno predznanje su osnove rada na računalu (korištenje miša i tipkovnice, te spremanje i otvaranje datoteka).

Broj sudionika u grupi je10 učenika. Za sudjelovanje u programu se plaća participacija od 50 kn.

Voditeljica radionice je Aleksandra Žufić a moguće ju je kontaktirati na broj mobitela +385 91 557 25 81.

Front Page 

Front Page je programski alat iz Microsoft Office programskog paketa namijenjen izradi web stranica. Intuitivan je i jednostavan za uporabu.

Učenici će se kroz ovu radionicu upoznati s pravilma izrade dobrog web-a, strukturom web sjedišta, dizajnom stranica, načinima testiranja i objavljivanja web stranica na free serveru, te postupcima prijave na tražilice.

Trajanje programa je 20 školskih sati, a održavat će se od 14. do 22. srpnja 2011. od 17 do 19:30 sati u informatičkom kabinetu Centra za tehničke aktivnosti Veruda (Trg kralja Tomislava 13, Pula). Za pristup programu potrebno predznanje su osnove rada na računalu. Broj sudionika u grupi je 10 učenika. Za sudjelovanje u programu se plaća participacija od 50 kn. Voditeljica radionice je Svjetlana Prkić, prof. inf. koju je moguće kontaktirati na broj mobitela +385 98 168 29 85.

HTML

Razumijevanje HTML-a je temelj za ozbiljnije bavljenje web dizajnom i ujedno početak od kojeg svaki dizajner mora krenuti i dobro ga upoznati.

Učenici će se na radionici upoznati s pravilima pisanja HTML-a, tekstualnim elementima, hipervezama, multimedijalnim elementima stranice, tablicama i obrascima.

Program traje 20 školskih sati, a održavat će se od 14. do 22. srpnja 2011. od 17 do 19:30 sati u informatičkom kabinetu Centra za tehničke aktivnosti Veruda (Trg kralja Tomislava 13, Pula).

Potrebno predznanje su osnove rada na računalu. Broj učenika u grupi je 10. Za sudjelovanje u programu se plaća participacija od 50 kn. Voditeljica radionice je Svjetlana Prkić, prof. inf. koju je moguće kontaktirati na broj mobitela +385 98 168 29 85.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Društva informatičara Pula.


www.skole.hr