2011-09-19 14:36:25

Autobus-igraonica "Čudesna šuma" u Zadarskoj županiji

U razdoblju od 19. rujna do 30. rujna 2011. godine autobus-igraonica "Čudesna šuma" posjetiti će mjesta: Pag, Povljana, Dinjiška, Vlašić, Starigrad, sv. Filip i Jakov, Turanj, sv. Petar, Sikovo, Raštane Donje, Preko, Kukljica, Kali, Ugljan, Lukoran, Sutomišćica, Poljana, Biograd, Tkon, Raštane Gornje.

Cilj provedbe zajedničkog projekta Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Zadarske županije i Obiteljskog centra Zadarske županije, nazvanog „Autobus-igraonica Čudesna šuma“ je provedba mjera Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine čiji nositelji jesu i jedinice lokalne i područne samouprave, koje se odnose na organiziranje kvalitetnih kulturnih sadržaja dostupnih djeci, ponajprije novih oblika aktivnosti iz područja likovne, glazbene i dramske umjetnosti, i osiguravanje prostora za provedbu programa igraonica za djecu i aktivnosti organiziranog kvalitetnog provođenja slobodnog vremena djece i mladih s ciljem poticanje djece na širenje znanja, stvaralačko izražavanje i djelovanje, ostvarivanja prava svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale, kao i pravo na slobodno vrijeme, igru i razonodu.

Autobus-igraonica "Čudesna šuma" opremljen je didaktičkim igračkama i kompjuterima te se u prostorijama autobusa provode likovna, lutkarska i informatička radionica za djecu od 3 do 10 godina.

Više informacija o projektu moguće je pronaći na Portalu za škole.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Obiteljskog centra Zadarske županije.


www.skole.hr