2012-05-31 09:57:17

Ljeto na Štrosu - Strossmartre 2012.

Jedno od najatraktivnijih zagrebačkih šetališta i svakako najromantičnije na Gornjem gradu - Strossmayerovo šetalište - i ovo je ljeto pozornica na kojoj će građani i turisti uživati u svakodnevnom zabavnom programu. Kvalitetan kulturni i zabavni program obogaćuje i turističku ponudu Zagreba svakodnevnim koncertima i drugim sadržajima, a sve to u sklopu manifestacije Ljeto na Strossu - Strossmartre 2012. koja se održava od 29. svibnja do 2. rujna.

Ideja za Strossmartre došla je iz naziva popularne pariške promenade Montmartra. Slikari, antikvari, glazbenici, kazalište, kino - upravo to se činilo kao idealan odabir za Strossmayerovo šetalište. Tako je naziv priredbe pratio svog pariškog pandana i nastao je - StrossMartre.

I ovogodišnji program zadržat će svoju prepoznatljivost u smislu organizacije velikog broja besplatnih kvalitetnih koncerata i popratnog sadržaja - glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima …

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom - od jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih ,80-ih godina, a biti će i latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne. Tradicionalno, 30. lipnja održat će se proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.

Tijekom popodneva birat će se i najljepši pas mješanac tzv. Strosser (nagrada: metar kobasica). U vrijeme festivala Cest is d best ovaj će prostor funkcionirati i kao festivalski klub, mjesto za druženje festivalskih izvođača, organizatora, sponzora i publike.

Cjelokupni program manifestacije moguće je pratiti na internetskim stranicama manifestacije, na adresi http://www.ljetonastrosu.com/.


www.skole.hr