2012-06-08 10:32:25

Međunarodni dječji festival - Šibenik 2012.

Međunarodni dječji festival u Šibeniku, 52. po redu, održat će se od 23. lipnja do 7. srpnja 2012. godine. Tijekom dva tjedna festivalska publika imat će priliku vidjeti 135 dramskih, lutkarskih i glazbenih programa. Međunarodni dječji festival osnovan je 1958. godine. Temeljno mu je kulturološko i pedagoško opravdanje unapređivanje estetskog odgoja djece i mladeži, te razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti.

Najavljeno je da će ovogodišnji Međunarodni dječji festival biti otvoren mjuziklom u vlastitoj produkciji „Mačak Džingiskan i Miki Trasi“ Vesne Parun i Ladislava Tulača, a u režiji Ivana Lea Leme.

Bogat i program donosi najbolje predstave dječjeg stvaralaštva, bilo da je riječ o kazališnim, baletnim, plesnim, lutkarskim ili pak programima iz dječje filmske produkcije. Na festivalu će tako gostovati više od tisuću malih umjetnika iz Francuske, Italije, Grčke, Slovenije, Makedonije, BiH, Srbije, Mađarske te iz Hrvatske.

Djeca koja posjete Festival na ljetnoj će pozornici vidjeti premijeru hrvatskog dječjeg igranog filma „Duh babe Ilonke“ te moći uživati u brojni dječjim igranim, avanturističkim i animiranim filmovima.

Festival nudi i bogat dječji radionički program pa su tu novinarska i radijska radionica, zatim herbarij i radionica ilustracije, plesna radionica, radionica ručnog rada, radionice „CD prostorna instalacija“ te „Kalama i skalama“, slikarska radionica za najmlađe, glazbena i dramska radionica, radionica preoblikovanja starih stolica „4 doba“, lutkarska radionica, mural i likovna radionica.

Festival je poznat i po programu „Na trgovima i ulicama“ od 18 do 23 sata. Šestu godinu zaredom odvija se i sajam dječje knjige, a tu je i prateći program poput jedriličarske regate, gimnastičkog i zborskog programa.

Hrvatska radio televizija 23. lipnja u 21 sat izravno će prenositi otvorenje festivala.

Dodatne informacije o festivalu mogu se pronaći na službenim stranicama, na adresi http://www.mdf-sibenik.com/.

 

Izvorno je vijest objavljena na portalu Culturenet.

 


www.skole.hr