2012-09-10 16:48:29

Znanstveni piknik u Zagrebu - 16. rujna 2012.

U Boćarskom domu u Zagrebu, 16. rujna održat će se znanstveni piknik na kojem će posjetitelje čekati znanstveni entuzijasti i popularizatori svijeta znanosti. Znanstveni piknik zamišljen je kao neformalno druženje sa znanošću, a ciljevi su mu informiranje i učenje o znanosti te ponajviše druženje i zabava.

Na znanstvenom pikniku posjetitelje očekuje puno šarenih, zabavnih, zanimljivih, glasnih, intrigantnih i začuđujućih činjenica, pokusa, radionica, predstava i prezentacija namijenjenih svim generacijama a prije svega zanimljivih djeci.

Upoznajte svoja osjetila

Udruga Bioteka je pripremila radionicu „Probudite svoja osjetila" gdje će posjetitelji na praktičnim primjerima upoznati ulogu svakog od svojih osjetila. Istražujući „magičnu kutiju" posjetitelji će moći izoštriti osjetilo dodira, ispitati gdje se na jeziku nalaze okusni pupoljci za slatko, slano, kiselo i gorko, vidjeti što se događa s osjetilom okusa kad nema sline, prepoznavati mirise zatvorenih očiju i ispitati na koje uho bolje čuju. Zajednički će se izrađivati i Benhamov disk te naučiti čemu on služi, a imat će i priliku malo zavarati svoja osjetila različitim iluzijama pokreta i optičkim varkama.

Radionica je posebno prilagođena za djecu u dobi od 7 do 15 godina, ali će se svojim osjetilima moći poigrati i ostali zainteresirani, od vrtićaraca do njihovih djedova i baka.

Osim toga, na Znanstvenom pikniku svoju djecu će se moći predbilježiti i za ostale radionice u ponudi udruge koje započinju na jesen te doznati više o drugim projektima i aktivnostima udruge Bioteka.

 

Vijest je izvorno objavljena na portalu Biologija.com.hr.

 

 


www.skole.hr