2012-09-19 08:49:58

6. Tjedan cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira 6. Tjedan cjeloživotnog učenja 2012. koji će se provoditi diljem Hrvatske od 24. do 30. rujna 2012.

Tjedan cjeloživotnog učenja i ove godine započinje Svečanim otvorenjem koje će se održati 24. rujna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s početkom u 12 sati,  a provodit će se pod sloganom „Nikada nije kasno za učenje“.

Glavna tema Tjedna je „Obrazovanje za treću životnu dob“, a tom će se prigodom nakon svečanog otvorenja održati međunarodni stručni skup pod nazivom „Uloga učenja i obrazovanja u aktivnom starenju“.

Na skupu će biti predstavljena iskustava iz nekoliko europskih zemalja i Republike Hrvatske. Svojim izlaganjima poseban doprinos dat će vodeći europski stručnjaci na ovom području.

2012. godina je proglašena Europskom godinom aktivnoga starenja i međugeneracijske solidarnosti, radi jačanja svijesti o doprinosu starijih osoba društvu i načinima na koji se taj doprinos može poduprijeti te poticanja i mobiliziranja kreatora politika i relevantnih dionika na svim razinama da djeluju u cilju stvaranja boljih mogućnosti za aktivno starenje i jačanje solidarnosti između generacija.

Na svečanom otvorenju bit će dodijeljene nagrade "Maslačak znanja" za postignuća u učenju odraslih osoba. Dobitnici su svojim primjerom pokazali kako učenje i obrazovanje mogu svakom od nas dati novu priliku, otvoriti nove životne perspektive te zakoračiti u svijet moderne tehnologije nužne za funkcioniranje u globalnom okruženju. Glavni cilj ove nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/ke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su: Ana Orkić (Zagreb), Miroslav Cindori (Zadar) i Ludmila-Milica Pocza (Koprivnica).

Aktivnosti u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske održavanjem niza događanja (radionice, tribine, sajmovi učenja, okrugli stolovi i drugo) radi promocije učenja i podizanja osobne motivacije za uključivanje što većega broja građana u proces učenja. Raspored svih aktivnosti može se vidjeti na službenim stranicama Tjedna cjeloživotnog učenja.

Dokumenti:

Prijava na Svečano otvorenje i međunarodni stručni skup „Obrazovanje za treću životnu dob“ Program svečanog otvorenja i međunarodnoga stručnoga skupa „Obrazovanje za treću životnu dob“ Letak Tjedna 1, Letak Tjedna 2

 

Sve dodatne informacije o Tjednu cjeloživotnog učenja mogu se pronaći na www.cjelozivotno-ucenje.hr.

 


www.skole.hr