2013-03-08 12:20:03

Uključite se u Google Science Fair

Google Science Fair je online natjecanje vezano uz znanost namijenjeno učenicima u dobi od 13 do 18 godina iz cijelog svijeta. Traže se ideje koje mogu promijeniti svijet! Jedino što trebate da biste se mogli uključiti je Google korisnički račun.

Ideja natjecanja je osmisliti znanstveni projekt – pronaći neki stvarni svjetski problem koji biste voljeli rješiti, nešto što vas inspirira, intrigira ili pokreće. Slijedeći znanstvenu metodu pokušajte naći rješenje problemu i osmislite projekt. Upute za osmišljavanje znanstvene ideje i projekta, pravila i izvori znanstvenih informacija mogu se pronaći na stranicama natjecanja na https://www.googlesciencefair.com/en/2013/get-inspired.

Informacije o ocjenjivačkom sudu, trikovi za lakše osmišljavanje ali i iskustva prošlogodišnjih natjecanja dostupni su na stranici https://www.googlesciencefair.com/en/2013/competition.

Nagrade za najbolje su iznimno bogate pa tako glavna nagrada uključuje:

10-dnevnu ekspediciju na Otočje Galapagos školarinu od tvrtke Google u iznosu od 50.000,00 USD praksu u jednoj od sljedećih organizacija: LEGO, CERN ili GOOGLE personaliziranu LEGO nagradu pristup online arhivi znanstvenog časopisa Scientific American za cijelu školu sredstva u iznosu od 10.000,00 USD  za školu

Bit će dodijeljene različite vrste nagrada unutar natjecanja, kao što su nagrade za finaliste, nagrade za pobjednika dobnih kategorija, nagrada za 'Znanost na djelu' (Science in Action), te Inspired Idea Award, koja će biti dodijeljena projektu s najvećim potencijalom da izmijeni svijet.

Cijelo natjecanje odvija se na engleskom jeziku, a učenici mogu sudjelovati pojedinačno ili u grupama. Svi zainteresirani učenici trebaju se prijaviti putem internetske stranice https://www.googlesciencefair.com. Prijave traju do kraja travnja, a online prijavnica može se ispunjavati i nadopunjavati u više navrata, završno s 30. travnjem 2013. Za prijavu svi učenici trebaju imati pismeno odobrenje od roditelja, koje se može predati e-mailom, faxom ili običnom poštom. Sve upute za nastavnike i roditelje mogu se također pronaći na stranicama natjecanja.


www.skole.hr