2013-09-06 12:52:34

Sigurno i vješto u prometu 2013.

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno i vješto u prometu“. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb. 

U 2013. godini odgojno-preventivna akcija "Sigurno i vješto u prometu" traje od 2. do 14. rujna, u prva dva tjednu početka nove školske godine.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba dostupna je i edukativna slikovnica te informativni letak, na adresi http://www.hak.hr/sigurnost-u-prometu/prometna-preventiva/sigurno-i-vjesto-u-prometu/


www.skole.hr