2014-04-07 16:11:45

Ciklus besplatnih edukativnih koncerata - Glazbeni poučak 2014. u Rovinju

Drugi od pet koncerata ovogodišnjeg rovinjskog Glazbenog poučka održat će se 9. travnja u 18 sati, u rovinjskom Multimedijalnom centru, a ulaz je slobodan. Ove srijede nastupa KUD 'Marco Garbin', a dirigent je Giorgio Sugar.

Rovinjski Glazbeni poučak je ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, a dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu.

Vremeplov kroz folklornu glazbenu tradiciju Rovinja

Slikovitost rovinjske tradicije, znakovitosti i obilježja rovinjskog zvukovnog / glazbenog naslijeđa. Razvoj tipičnih rovinjskih napjeva kao što su bitinade, arie da nuoto i arie da cuntrada, i to sve popraćeno starim rovinjskim narodnim nošnjama.

Za trajanja školske godine, do studenoga 2014., slijede još 3 koncerta:

7. 5. 2014. Harmonikaški orkestar - GŠ I. M. Ronjgova, Pula Dirigentica: Tatjana Lajić 9. 10. 2014. Nedžad Karabdić, oboa – Rijeka Željko Pichler, klarinet – Rijeka Zdeslav Brnabić, fagot - Rijeka 12. 11. 2014.  Zbor Antonio Gandusio Rovinj dirigente:  Tomislav Bišić Pauletić

Svi su koncerti srijedom u 18 sati, a ulaz je na sve slobodan.


www.skole.hr