2014-06-04 13:02:46

Popis knjiga i lektira potrebnih poplavljenim knjižnicama

Matična služba za školske knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u dogovoru s matičnom službom Vukovarsko-srijemske županije objavila je popis knjiga koje su potrebne da bi se popunile knjižnice stradale u poplavama

Budući da Grad Vinkovci nema prostor za prikupljanje knjiga, a Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i sama je u oskudnome prostoru, mole se svi koji to žele učiniti da spreme knjige u svojem prostoru do trenutka kada škole, odnosno školske knjižnice budu osposobljene da ih prime, objavljeno je na stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Kako se javilo dosta nakladnika spremnih za darovanje knjiga, nema potrebe za prikupljanjem upotrijebljenih knjiga, priopćili su.

Zasad postoji informacija o dvije potpuno poplavljene škole, odnosno školske knjižnice, i jednom devastiranom, s fondom otprilike 15 000 knjiga, prostora približno 100 m2 i četiri računala. Zna se i točno stanje u kojem su školske knjižnice bile prije ove katastrofe i nastojat će se da one u obnovi budu sukladne Standardu za školske knjižnice.

U suradnji s matičnim službom Vukovarsko-srijemske županije i s ravnateljem Osnovne škole 'Antun i Stjepan Radić', M. Krleže 2, 32 260 Gunja gospodinom Stipicom Mišurom, prenosimo broj računa na koji možete uplatiti pomoć, uz naznaku za školsku knjižnicu IBAN: HR5923400091100171227.

Popise knjiga pronađite na stranici NSK.


www.skole.hr